11/9/09

RECOMANACIONS DE LA CONSELLERIA DAVANT LA GRIP-A

GRIP NOVA

Des de la Conselleria de Salut i Consum ens envien les següents recomanacions davant la nova grip A/H1N1
- Prendre les mesures d’higiene bàsiques, com en una grip de la tardor-hivern:
-Cobrir-se el nas i la boca amb un mocador en tossir o esternudar, llençar el mocador usat al fems i rentar-se les mans.
-Rentar-se les mans amb freqüència amb aigua i sabó (o gels hidroalcohòlics) durant 15 - 20 segons.
-Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca.
-No compartir objectes que afavoresquin la propagació del virus (gots, coberts, llapissos, juguets, etc.)
- La població en general no ha de fer ús de mascaretes, excepte en casos concrets indicats per les autoritats sanitàries.
- La forma de transmissió entre éssers humans és similar a la de la grip de la tardor-hivern: per l’aire, mans contaminades o algun objecte personal recentment contaminat a través de la boca o nas.
- Els símptomes són similars als de la grip de la tardor-hivern: febre d’inici agut, símptomes respiratoris, com tos, esternuts i rinorrea (secreció de moc), i malestar general.
- El nou virus de la grip en humans es tracta amb les mateixes mesures de suport i medicaments que la grip de la tardor-hivern.
- Davant la sospita de tenir la grip, cridi al telèfon d’informació gratuït 900 300 061.
- Espanya i els organismes internacionals (Organització Mundial de la Salut, Unió Europea) no han establert restriccions als viatges, únicament s’estan oferint recomanacions als viatgers.

Des de la nostra escola farem tot el possible per fer conèixer totes aquestes mesures de prevenció a tots els alumnes, seran els tutors i les tutores de cada grup que vetlaran perquè s'intentin seguir aquestes normes de prevenció.
També us volem dir que si voleu tenir més informació sobre aquest tema tenim penjada a la pàgina web de la nostra escola alguns documents que ens han enviat des de la Conselleria d'Educació, www.menorcaweb.net/cpcastelldesantaagueda .

Finalment us demanaríem que si detectau alguns dels simptomes de la grip en els vostres fills o filles, com ara tos insistent, febre de fins a 38 graus, malestar general, etc., no ens envieu el vostre fill o la vostra filla a l'escola, recordau que per curar el grip no hi ha més remei que passar-lo durant 7 o 10 dies a casa vostra.
Moltes gràcies.

SI VOLEU TENIR MÉS INFORMACIÓ, CLICAU SOBRE EL SEGÜENT ENLLAÇ:

COMUNICAT DE LA CONSELLERIA DESTINAT ALS PARES I MARES